Kubad Talabani: Erbil saldırısı bir terör eylemidir

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, “Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırı Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını ve güvenliğini hedef alan bir terör eylemidir” dedi.

Kubad Talabani: Erbil saldırısı bir terör eylemidir

Şarkul Avsat’a konuşan Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erbil Uluslararası Havalimanı ve diplomatik misyonların hedef alınmasının bir terör eylemi olduğunu vurgulayan Kubad Talabani, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erbil'in füzeler ve İHA’larla hedef alınmaya devam edilmesi, Irak devletinin egemenliğinin ihlalidir. Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını ve güvenliğini hedef alan bir terör eylemidir. Saldırıların arkasındaki taraflar, bu tür eylemlerin sonuçlarının ciddiyetini anlayamıyorlar. Sadece Irak'ın ve halkının çıkarlarından uzak, kendi dar çıkarlarını ve gündemlerini düşünüyorlar.”

Kubad Talabani, devletin egemenliğini ve yasalarını ihlal eden bu ve benzeri saldırıları durdurmak için Bağdat'taki emniyet ile Erbil’deki güvenlik birimlerinin ortak çalışması, uluslararası toplumla işbirliği yapılması ve desteğinin alınması gerektiğini vurguladı.

Söz konusu saldırılar karşısında ciddi bir adım atılmamasının kaos ortamı yaratacağını ve bunun Irak devletinin ve egemenliğinin hiçe sayılması anlamına geleceğini belirten Kubad Talabani “Bu da Irak'ın çıkarlarını ve uluslararası toplumla ilişkisini olumsuz etkileyecektir” ifadesini kullandı.

Erbil Uluslararası Havalimanı, salıyı çarşambaya bağlayan gece yarısı İHA’larla hedef alındı. Saldırı nedeniyle havalimanı içindeki ABD askeri üssünün çevresinde yangınlar çıkarken, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.