Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasında ticaret anlaşması

Başbakan Mesrur Barzani ve İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Andrew Bizley'in başkanlıklarında, Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasında bir ticaret anlaşması imzalandı.

Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasında ticaret anlaşması

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün (3 Eylül) Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, İngiltere Kralı’nın Ortadoğu ve Pakistan Ticaret İşlerinden Sorumlu Komiseri Oliver Christian başkanlığındaki İngiliz heyetini kabul etti.

Görüşmede, ticaret ve yatırım alanları başta olmak üzere,  İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi ele alındı.   

Başbakan Barzani, Birleşik Krallık'a Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destek ve yardımlardan dolayı teşekkür ederek, ikili ilişkileri çeşitli alanlarda daha da geliştirme arzusunu dile getirdi.

Komiser Oliver Christian ise, Kürdistan Bölgesi'nin önemli konumuna dikkat çekerek, bunun iki taraf arasındaki ilişkileri geliştirmek için birçok olanak sağlayabileceğini söyledi.

Ardından, Başbakan Mesrur Barzani ve İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu Andrew Bizley'in başkanlıklarında, Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasında tarım, sağlık ve teknoloji alanları başta olmak üzere bir ticaret anlaşması imzalandı.

Geçtiğimiz günlerde, Kürdistan Bölgesi ve Ürdün Tarım Bakanlıkları arasında tarım ve gıda sanayi alanında iş birliği konusunda mutabakat zaptı imzalanmıştı.