AK Parti’den İstanbul’da öldürülen Duhoklu iş insanı hakkında açıklama

İstanbul’da öldürülen Kürdistan Bölgesi vatandaşı Hakim Lokman ile ilgili olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Herhangi bir vatandaşımızın ya da misafirimizin konuştuğu dilden dolayı hedef alınması gibi bir şey söz konusu olursa bunun karşısında yer alırız. Bu konudaki yasakları kaldıran, bu konuda TRT'de bir kanal açılmasına vesile olan, vatandaşlarımızın hangi aidiyetleri ve kimlikleri olursa olsun, o kimliklerin gelişmesi için temel eserlerin basılmasına vesile olan biziz. Herhangi bir şekilde bu tip yaklaşımlara hiçbir şekilde müsaade etmeyiz” dedi.

AK Parti’den İstanbul’da öldürülen Duhoklu iş insanı hakkında açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Konferans Salonu'nda yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çelik, İstanbul-Aksaray'da Hakim Lokman'ın öldürülmesinin "adli bir vaka" olduğunu belirterek açıklama yaptı.

Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Duhoklu bir iş adamı, bir mekanda bir asayiş olayı sebebiyle maalesef hayatını kaybetti. Bu siyasi parti tuttu, bunu 'Kürtçe konuştuğu için öldürüldü' diyerek çok provokatif bir yere konumlandırmaya çalıştı. Yani sırf Kürtçe konuştuğu için bir insanın katledildiğini söylemeye getirdi.

Şimdi bakın, bu bir asayiş olayı. Mekanda insanlar arasında bir kavga çıkmış ve maalesef bu şekilde bir can kaybıyla sonuçlanmış. Hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir şey. Ama bir asayiş olayını, bir siyasi olaymış gibi ya da konuştuğu dil yüzünden katledilmiş gibi bir konuma sokmak da son derece provokatif bir yaklaşımdır.

Bunu yapanlar hayatını kaybeden Duhoklu kişinin hakkını korumuş olmuyorlar. Tam tersine provokatif bir nefret siyasetine destek vermiş oluyorlar.

Herhangi bir vatandaşımızın ya da misafirimizin konuştuğu dilden dolayı hedef alınması gibi bir şey söz konusu olursa bunun karşısında yer alırız. Bu konudaki yasakları kaldıran, bu konuda TRT'de bir kanal açılmasına vesile olan, vatandaşlarımızın hangi aidiyetleri ve kimlikleri olursa olsun, o kimliklerin gelişmesi için temel eserlerin basılmasına vesile olan biziz. Herhangi bir şekilde bu tip yaklaşımlara hiçbir şekilde müsaade etmeyiz."

Ne olmuştu?

31 Ağustos’ta İstanbul Fatih'te 7 çocuk babası Duhoklu Kürt iş insanı Hakim Lokman, 10 kişiyi aşkın bir grubun saldırısı sonucu kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü.

Kürt iş insanı Hakim Lokman’ın öldürüldüğü esnada olay yerinde bulunan Lokman'ın kardeşi ve kuzeni gözaltına alınmış birkaç saat sonra serbest bırakılmıştı.

Hakim Lokman’ın failleri ise henüz yakalanmadı. İstanbul Valiliği olayın araştırılması için bir heyet oluşturdu.

Ailesi Kürt iş insanı Hakim Lokman’ın İngiltere'deki bir yakınıyla telefonla Kürtçe konuştuğu için 10 kişinin üzerinde bir grubun saldırısına uğradığını ve bir kişinin kalbine bıçak sapladığını belirtmişti.

Söz konusu saldırı Kürt kamuoyu ve Kürdistan Bölgesi'nde infial yarattı. Birçok kurum ve parti ırkçı saldırıları kınayan açıklamalarda bulundu.

Hakim Lokman’ın cenazesi İstanbul Adli Tıp’ta ailesine teslim edildi. Cenaze nakil aracıyla Habur Sınır Kapısı’na, oradan da defnedilmek üzere Duhok’a getirildi.

Hakim Lokman’ın cenazesi bugün Duhok kentine ulaştı ve büyük bir merasimle toprağa verildi.