İstanbul Adliyesi önünde polise silahlı saldırı: 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açıldı. Olayda polislere ateş açan 2 kişi ile olay anında yaralanan bir kişi hayatını kaybetti, 3'ü polis 5 kişi de yaralandı.

İstanbul Adliyesi önünde polise silahlı saldırı: 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

İlk belirlemelere göre saldırıyı gerçekleştirenlerden biri kadın. Silah seslerinin duyulması üzerine adliye önündekiler, bina içerisine kaçarken, adliye içindekiler yere yattı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay nedeniyle adliyenin meydan yakınında bulunan C kapısı kapatılırken, polis ekiplerince adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Ayrıca, polis helikopteri de önlemlere havadan destek verdi.

Yaralanan polis ve vatandaşlar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Yaralı polislerin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, saldırının ardından adliyenin önüne giderek olay yerinde inceleme yaptı.

DHKP/C üyesi oldukları belirlendi

Yapılan incelemede saldırıyı gerçekleştirenlerin DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi. Olayın ardından kaçtığı belirtilen bir kişi de yaralı olarak yakalandı.

Sabah gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Pınar Birkoç ve Emrah Yayla'nın fotoğraflarını yayınladı

Söz konusu saldırısı anı, adliyenin güvenlik kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde, biri kadın iki kişinin silahla ateş açarak meydana geldiği görülüyor. Zanlılara silahla karşılık veren polisin, iki kişiyi vurduğu anlar yer alıyor.

Erdoğan: Yaralılardan biri hayatını kaybetti

Bugün 6 Şubat depreminin yıldömümü medeniyle Maraş’ta bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıda yaralanan sivillerden birinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Erdoğan yaptığı kaonuşmada, "Türkiye hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleri ve destekçileriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" dedi.

Erdoğan’ın verdiği bilgi ile birlikte saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükselmiş oldu.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan Adliyesi'ndeki kontrol noktasına yönelik saldırıda öldürülen 2 kişinin DHKP/C mensubu olduğunun belirlendiğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir. Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis 3’ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki güvenlik noktasına yönelik saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından, olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini bildirdi.