Batılı istihbarat kaynakları: Rusya bu ülkelere saldırabilir!

2022 yılında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken batı ülkelerinden Moskova'nın olası saldırı planlarıyla ilgili kritik açıklamalar geldi.

Batılı istihbarat kaynakları: Rusya bu ülkelere saldırabilir!
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya ile 5 ile 8 yıl içerisinde bir savaş yaşanabileceğini söylerken, Danimarka İstihbarat Ajansı da Rusya'nın olası bir sıcak çatışmaya girebileceğini vurguladı. 
 
Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, "Rusya büyük olasılıkla NATO üyesi ülkelere karşı askeri gücünü kullanabilecek" derken bu iddiayı istihbarat kaynaklarına dayandırdı.
 
Öte yandan İsveç ve Norveç hükümetlerinin de Rusya ile olası bir çatışma konusunda vatnadaşlarını uyardığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in NATO üyesi ülkelerle olan sınırlarına savaş araçları ve asker gönderdiğini ve psikolojik bir savaş başlattığını aktaran Alman medyası, gizli servisin doğrudan bir savaşın şu an olasılık ihtimalinin düşük olduğunu aktarırken bunun sebebi olarak da NATO ülkeleri arasındaki 5. madde olduğu kaydedildi.
 
Danimarka Genelkurmay Başkanı General Flemming Lentfer (59) de uyarıda bulundu.
 
Lentfer, "Ukrayna'da iki yıldır süren savaşa rağmen Rusya bugün beklenenden daha güçlü. Putin ülkesini tamamen bir savaş ekonomisine dönüştürüyor ve bunu yaparken de oldukça ilerlemiş durumda; ülke şimdiden şaşırtıcı bir hızla savaş gücü ve stok biriktiriyor. Danimarka'nın silahlı kuvvetlerini standart hale getirmek için sadece birkaç yılı var" dedi.