Mesrur Barzani: Kürdistan'ın geleceğine dair net bir vizyonumuz var

Kürdistan Bölgesi’nde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılını dereceye girerek tamamlayan lise son sınıf öğrencilerini tebrik eden Başbakan Mesrur Barzani, “Kürdistan'ın geleceğine dair her alanda net bir vizyonumuz var” dedi.

Mesrur Barzani: Kürdistan'ın geleceğine dair net bir vizyonumuz var

Kürdistan Bölgesi genelinde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim sezonunda lisesinden birincilikle mezun olan öğrencilere ödülleri Başbakan Mesrur Barzani’nin katıldığı bir törende takdim edildi.

Burada bir konuşma yapan Barzani, 16 Ağustos’un hem Başkan Mesud Barzani’nin doğum günü hem de Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 77’inci kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Başbakan Barzani, “Bugün bu öğrenciler arasında bulunmaktan dolayı mutlu ve gururluyum, özellikle de Kürdistan'ın kalbi Kerkük'ten öğrencilerinin aramızda bulunması beni daha da mutlu etti. Eğitiminizin bu aşamasını başarıyla tamamlayıp üniversite aşamasına geçtiğiniz için sizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin velilerine ve öğretmenlerine destek ve yardımlarından dolayı teşekkür eden Barzani, “Eğitim sektörü hükümetimiz için her zaman büyük önem arz etmiştir. Ayrıca Eğitim Bakanlığı ve Bakanımızın da çabalarını takdirle karşılıyoruz” diye konuştu.

Öğretmenlerin toplumda her zaman direnişim timsali olduklarını ve tüm zorluklara rağmen “kutsal mücadele alanı” olan eğitim sürecinden ayrılmadıklarını belirten Barzani, “Bu tavırları takdire şayandır” dedi.

Barzani, “Kürdistan'ın geleceğine dair her alanda net bir vizyonumuz var. Gelecek için çeşitlendirilmiş bir ekonomiye, gelişmiş tarıma, temiz bir çevreye ve müreffeh bir ülkeye sahip gelişmiş bir Kürdistan istiyoruz” sözlerini sarf etti.

 Altyapısı güçlü, istikrarı, herkesin içinde mutlu, birbirine saygılı ve huzur içinde yaşadığı bir ülke istediklerini kaydeden Mesrur Barzani, “Ama güçlü bir eğitim sistemi olmadan bunların zor olduğunu biliyorum. Bu nedenle, özellikle fen bilimleri başta olmak üzere, bu alanın teşvik edilmesinin önemini her zaman vurguladım. Bu alanda başarılı deneyime sahip ülkelerden gelen heyetlerle her zaman görüşüp, iş birliğine önem veriyor ve onların deneyimlerinden yararlanıyoruz” diye belirtti.