Almanya Dışişleri Bakanı: Dünya, Şengal diye bir yerde insanlık soykırımı yapıldığını bilmeli

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya Hükûmeti’nin Ezidileri destekleyeceğini ve Ezidi mültecilerin kendi topraklarına dönmesi için onlara yardımcı olacaklarını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı: Dünya, Şengal diye bir yerde insanlık soykırımı yapıldığını bilmeli

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, IŞİD’in 2014-2015 yıllarında yarattığı enkazı yerinde incelemek için Şengal’i ziyaret etti.

Baerbock, Şengal’in ardından Ezidi Kürtlerin 2014’te IŞİD eliyle büyük bir katliama uğradığı Koço köyünü ziyaret etti.

Burada, IŞİD tarafından kaçırılan ya da öldürülenlerin fotoğraflarına teker teker bakan Baerbock, mağdurların aileleriyle sohbet etti.

Bakan Baerbock, Koço köyü mezarlığını ziyaret ederek IŞİD'in katlettiği Ezidi Kürtlerin mezarlarına çelenk bıraktı.

Koço köyü sakinlerini dinleyen Baerbock, Ezidi Kürtlere yardım etmek için hem ülke özelinde hem de uluslararası camiada çalışacaklarını aktardı.

Burada Rûdaw muhabirine açıklamalar yapan Baerbock, “Dünya, Şengal diye bir yerde 8 yıl önce insanlık soykırımı yapıldığını bilmeli. Burada kadın, erkek ve çocuklar öldürüldü. Kadınlar ve kız çocukları kaçırılarak kaybedildi” ifadelerini kullandı.

Almanya Parlamentosu, 19 Ocak’ta Ezidi Soykırımı’nı tanımıştı. Bu konuya dair konuşan Annalena Baerbock, “Ezidi Soykırımı’nı görüp göz ardı etmek istemiyoruz. Mağdurların yanındayız, başka bir neslin bu insanlık soykırımını unutmasını istemiyoruz” dedi.

Ezidilerin yanında olacaklarını kaydeden Almanya Dışişleri Bakanı, “Burada onların yanında olacağız ve yerinden edilmiş insanların anavatanlarına dönmelerine yardımcı olacağız” şeklinde konuştu. /Rudaw