PDK-İ'den bilanço açıklaması: 15 bombardıman yapıldı, 4 İHA düşürüldü

İran Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-İ) Peşmerge Kuvvetleri Komutanlığı, İran ordusunun 9 Eylülden bu yana Kürdistan Bölgesi sınırlarına 15 bombardıman düzenlediğini, bu süreçte 4 İHA’nın Peşmerge tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

PDK-İ'den bilanço açıklaması: 15 bombardıman yapıldı, 4 İHA düşürüldü

Geçtiğimiz hafta, Rojhılat-Kürdistan Bölgesi sınırına ziyarette bulunan İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, Kürdistan Bölgesi’nde karargahı bulunan Rojhılatlı Kürt partileri tehdit etmiş ve saldırı yapacaklarını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından İran topçu birlikleri ve insansız hava araçları, Erbil’in Çoman ilçesine bağlı Balekayeti ve Sidekan bölgelerini bombalamıştı.

KDP-İ Peşmerge Kuvvetleri Komutanlığı Başkanı Kawa Behrami, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, 13 Eylül sabahı İran Devrim Muhafızları’nın Sidekan kasabası kırsalını bir kez daha bombaladığını ancak herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi.

Kawa Behrami, 9 Eylül’den bu yana kendilerine ait üslerin 16 defa bombalandığını bu süreçte Peşmerge’nin deİran’a ait 4 İHA'yı vurmayı başardığını söyledi.

Bombardımanlar nedeniyle bölgedeki sivillerin evlerine zarar deydiğini belirten Behrami, Peşmerge’nin herhangi bir can kaybının olmadığını aktardı.

Tahran Bağdat’tan Krüt örgütlerin çıkarılmasını istedi

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Tahran'a giden Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile dün görüşen İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Tahran'a karşı silahlı mücadele yürüten Rojhılatlı Kürt partilerin Kürdistan Bölgesi’nden “acilen” çıkarılmasını ve silahsızlandırılmalarını istemişti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, bugün düzenlediği basın toplantısında, Rojhılatlı partilere yönelik saldırıların “İran sınır birkilerine yönelik son dönemde artan saldırılara bir yanıt” olduğunu söyledi.

Hatibzade, “Resmi ve gayri resmi toplantılarda Bağdat’lı yetkililere bu terörist grupların ülkenin kuzeyinde barındırılmamaları gerektiğini ilettik” dedi.