Peşmerge Bakanlığı'ndan şehit düşen Peşmergeler için başsağlığı mesajı

Peşmerge Bakanlığı'ndan şehit düşen Peşmergeler için başsağlığı mesajı

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Şoriş Îsmaîl, dün gece düzenlene terör saldırısında şehit düşen Peşmergeler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Dün gece IŞİD terör örgütünün Xaneqîn’de Peşmerge tugayına gerçekleştirdiği saldırıda, 3 Peşmerge şehit düşmüştü.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Şoreş Îsmaîl, saldırıda şehit düşen Loqman Necim, Mehmûd Mihemed Meirûf ve Ziyad Xelîfe Sultan Peşmergelerin ailelerine hitaben bir  başsağlığı mesajı yayımladı.

Peşmerge Bakanı mesajında IŞİD’in Germiyan ve Xaneqîn saldırılarında  kof hayallerini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ancak, yiğit Peşmergelerin bu saldırılara güçlü bir şekilde karşılık verdiğini belirterek, “Peşmerge Güçleri teröristleri avlamış ve toprakları nı savunmayı başarmış ancak maalesef bir grup kahraman Peşmerge şehit olmuştur” dedi.

Şehit düşen Peşmerge ailelerine başsağlığı dileyen Şoriş Îsmaîl, “Evlatlarınızı Kürdistan topraklarını koruma uğruna canlarını feda ettiği için her daim başınız dik olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Şoriş Îsmaîl, Peşmerge’nin her türlü terör saldırısına karşılık vermeye hazır olduğunu ve Kürt halkını ve Kürdistan’ı koruyacakları konusunda herkesi temin ettiklerini sözlerine ekledi.