Doğu Kürdistan Peşmergelerin yaşamını konu alan filmin çekimleri tamamlandı

Kürt yönetmen Doğu Kürdistanlı Peşmergelerin yaşamını konu alan “Arizû” filmi tamamlanı.

Doğu Kürdistan Peşmergelerin yaşamını konu alan filmin çekimleri tamamlandı

 Kürt yönetmen Doğu Kürdistanlı Peşmergelerin yaşamını konu alan  “Arizû” filmi tamamlanı.

Doğu Kürdistanlı genç yönetmen Idrîs Ebdî’nin “Arizû” isimli kısa metrajlı  filmi tamamlandı. Çok yakında filmin sinema severlerle buluşması bekleniyor.  

Filmi hakkında BasNews’e konuşan Idrîs Ebdî kısa metrajlı filmin, filme de  adını veren  Arizu Rezewy isimli doktor olan  Doğu Kürdistanlı bir kadın Peşmerge’nin yaşamını konu aldığını söyledi.

Idrîs Ebdî Arizû’nun Doğu Kürdistan'da İran'a karşı savaşan yaralı Peşmergeleri tedavi etmek için gösterdiği çabayı konu aldığını belirterek "Arizû sadece Peşmergeleri değil bölgedeki sivil halka da dokturluk yapıyor. Onun zorlu yaşamı ve gösterdiği çabayı kısa metrajlı filme yansıtmaya çalıştık" dedi. 

Kürt yönetmen “Arizû”  filminin Kürdistan  Devrim Emekçiler  Partisi (Partiya Komeleya Şoreşger ya Zehmetkêşên Kurdistanê /Komele) sponsörlüğünde yapıldığını ifade etti.

Filmin çekimlerinde görüntü yönetmenliğini  Çiya Hesenî, yardımcı yönetmenliği  Hêrş Rehnewerd yaparken ses çekimlerini  Ferdîn Xudakeremiyan, kamerada ise  Perwîz welî‌zade ve Fuwad Menisûrî yer almış.

Doğu Kürdistan’ın Merîwan kentinde dünyaya gelen Kürt yönetmen Idrîs Ebdî, Tahran Üniversitesi Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Genç yönetmenin şimdiye kadar “Hêka Şewitî”(Yanık Yumurta) ve  “Nan, Sînor, Dar”(Ekmek,Sınır,Ağaç) isimli iki kısa metrajlı filimleri bulunuyor. Yönetmenin filmleri uluslararası film festivallerinde gösterime girmiş ve büyük beğeni toplamıştı.

Basnews