PKK'den Pençe-3 operasyonu uyarısı: Bölgeden çıkın!

PKK'den Pençe-3 operasyonu uyarısı: Bölgeden çıkın!

HPG, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “Pençe-3” adlı operasyon kapsamında Haftanin bölgesine getirilen “Jirki, Segırke, Bejehe, Mergehe, Hedrise ve Roboskili güvenlik korucularına operasyona katılmamaları konusunda uyardı.

PKK’nin askeri kanadı HPG tarafından yapılan açıklamada, TSK’nın 23 Ağustos’ta Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Haftanin bölgesine yönelik operasyon başlattığı hatırlatıldı.

Bölgedeki güvenlik korucularının “çeşitli vaatlerle” operasyona dahil edildiği iddia edilen açıklamada, “Türk devletinin oyunlarının başında da Kürdü Kürde kırdırma politikası geliyor” denildi.

Şu ana kadar operasyon bölgesine getirilen güvenlik korucularının hedef alınmadığı ifade edilen açıklamada, birçok kez yapılan uyarılara rağmen bazılarının “ısrarla operasyon bölgesine geldiği” belirtildi.

Açıklamada, “Daha önce de belirtildiği gibi korucular birincil hedefimiz değildir fakat işgale katkı sağlayan ve işgalin hem kalıcılaşması hem de sürdürülmesinde rolü olacak olanlar güçlerimiz tarafından hedeflenecektir” ifadelerine yer verildi.

Şırnak’tan getirilen güvenlik korucularına bölgeden çıkmaları uyarısında bulunulan açıklamada, “Bu uyarımızı dikkate almayanlar yaşanacak olanlardan kendileri sorumludurlar. Bu eksende son kez operasyon bölgesinde bulunan Jirki, Sêgırkê, Bêjehê, Mêrgehê, Hedrisê ve Roboski korucularına operasyon bölgesinden çıkma ve faşist TC devletinin bu kirli politikalarına alet olmamaya çağırıyoruz” sözlerine yer verildi.