DSG: Rakka operasyonunda Türkiye'nin rolü olmamalı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Talal Silo, Rakka kentinin IŞİD'den kurtarılması operasyonunda Türkiye'nin herhangi bir rol almaması gerektiğini ABD'ye ilettiklerini söyledi.

DSG: Rakka operasyonunda Türkiye'nin rolü olmamalı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) sözcüsü Talal Silo, "Türk tarafı bir işgal gücüdür ve daha fazla Suriye toprağı işgal etmesine izin verilemez" dedi.

Reuters'a konuşan Silo, QSD olarak bu mesajı ABD Senatörü John McCain ve Suriye'deki ABD'li askeri yetkililere geçen ay yaptıkları toplantıda ilettiklerini belirtti.

Talal Silo Demokratik Suriye Güçleri'nin Rakka'nın dış mahallelerine ulaşmasının kente giden anayolun kesilmesinden sonra birkaç hafta alacağını öne sürerek, "Birkaç hafta içinde kentin kuşatılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Takviye ABD güçleri cephe önünde yer almayacak

Öte yandan ABD, Rakka operasyonuna katılmak üzere bir topçu birliğini Suriye'ye gönderdi. Suriye'deki IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin sözcüsü ABD Ordusu Hava Albayı John Dorrian, bölgeye gönderilen takviye Amerikan güçlerinin QSD ve Suriye Arap Koalisyonu ile birlikte hareket edeceğini ve cephe önünde yer almayacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Suriye'de YPG'ye yönelik desteğin süreceği ve YPG ile PKK arasında bağ olduğuna inanılmadığı mesajı verilmişti.