HDP: Yargıtay'ın Yüksekdağ kararını tanımıyoruz

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliği ve görev kaydını düşüren Yargıtay'a tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, "Kararı tanımıyoruz, Yüksekdağ dün olduğu gibi bugün de eş başkanımızdır” dedi.

HDP: Yargıtay'ın Yüksekdağ kararını tanımıyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin ardından parti üyeliği de düşürüldü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu'nun Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliği ve görev kaydına ilişkin bilgileri Yargıtay'ın sicil kayıtlarından düşürdü.

Karara tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım Yargıtay'ın kararının "hukuki değil siyasi olduğunu” ve bu yüzden, "kararı tanımadıklarını” söyledi.

Yıldırım şunları söyledi:

Figen Hanım bizim dün olduğu gibi bugün de yarın da eş genel başkanımızdır ve öyle kalacaktır. Kimin bu partinin Eşbaşkanı olacağına Yargıtay ya da başka bir organ karar veremez.

Yargıtay'ın politik kararına karşı politik bir tutumla cevap vereceğiz. Dolayısıyla kongre yapmayı gerektirecek bir durum yok bizim açımızdan. Parti organlarımız çalışıyor. Bu karara karşı da politik ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.