Referanduma destek çalışmasına OHAL engeli

Referanduma destek çalışmasına OHAL engeli

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Kürdistan Bölgesi'nde 25 Eylül'de yapılacak referanduma destek vermek için Diyarbakır'da 100 bin el broşürü dağıtmak istedi ancak Valilik OHAL’i gerekçe göstererek izin vermedi.

HAK-PAR Diyarbakır İl Örgütü, Kürdistan Bölgesi'nde 25 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumu için kentte 100 bin el broşürü dağıtmak ve 30 bilboarda afiş asmak için Diyarbakır Valiliği'nden izin istedi. Ancak Diyarbakır Valiliği'nden HAK-PAR'a gönderilen tebligatta Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek, “her türlü gazete, dergi, broşür, kitap el ve duvar ilanının basılması, çoğaltılması, yayınlanması ve dağıtılmasının yasak olduğu” bildirdi. Tebligatta yasağa uymamaları halinde HAK-PAR hakkında idari işlem yapılacağı hatırlatıldı.

Karar keyfi bir uygulama

Valiliğin yasaklama kararına tepki gösteren HAK-PAR Parti Meclis Üyesi Paşa Akdoğan, kararın referanduma destek verilmemesi için keyfi bir uygulama olduğunu söyledi.

HAK-PAR olarak referandum çalışmalarına destek için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerinin altını çizen Paşa Akdoğan, şunları kaydetti:

“9 Eylül'de Diyarbakır'da referanduma destek için kitlesel basın açıklaması yapacağız. Daha sonra Diyarbakır ve bazı illerden Erbil'e birkaç otobüs göndereceğiz. Arkadaşlarımız Süleymaniye ve birkaç kentte referanduma destek için aktif çalışacak. Hiçbir güç, bizi referanduma destek vermekten alıkoyamayacak.”