Miçotakis’ten Erdoğan’a: Osmanlıcı fanteziler yerine Türk ekonomisine odaklan

Amerikan CNN International haber kanalına röportaj veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’yle sorunları gidermek istediklerini söylerken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yönelterek “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak yerine kötü giden Türk ekonomisini canlandırmaya odaklanarak halkına daha iyi hizmet edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Miçotakis’ten Erdoğan’a: Osmanlıcı fanteziler yerine Türk ekonomisine odaklan

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, CNN International kanalına özel bir mülakat verdi.

Yunan Başbakan, ülkesinin enerji yatırımlarından, Türkiye’yle ilişkilere ve NATO’ya kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde ilişkilerin gergin seyrettiğini ifade eden Miçotakis, “NATO ve Avrupa’nın en son ihtiyacı olan şey Avrupa kıtasının güneydoğusunda da bir gerginlik olmasıdır” dedi.

Miçotakis,”Türkiye’yle farklılıklarımızı gidermek konusunda bir sorumluluğumuz var ve bu noktada oyunun bir kitabı var. O da uluslararası hukuk” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ı Osmanlıcılık hayalleri kurmakla suçlayan Miçotakis “İnanıyorum ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, neo Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak yerine kötü seyreden Türk ekonomisini canlandırmaya odaklansa, halkına daha iyi hizmet eder” diye konuştu.