DEM Parti İstanbul kararını resmen açıkladı!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), sözcüsü Ayşegül Doğan, “DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul seçimlerine kendi adayımızla girmeye karar verdik” dedi.

DEM Parti İstanbul kararını resmen açıkladı!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan dün gerçekleştirdikleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları açıkladı. Partisinin genel merkezinde konuşan Doğan, İstanbul'da aday çıkarma kararı aldıklarını söyledi.

Doğan, "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimleri sizlerle paylaşacağız. İstanbul için DEM zamanı diyoruz" dedi.

'Başak Demirtaş da aday havuzumuzda'

Başak Demirtaş’ın adaylığına ilişkin sorulan soruya ise Doğan, “Başak Demirtaş da aday havuzumuzda. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin değerlendirildiği, istişareler yapıldığını bilmenizi isteriz” dedi.

'İstanbul'da kendi adayımızla girmeye karar verdik'

Dün gerçekleştirdikleri MYK toplantısının saatler sürdüğünü söyleyen Doğan, “Daha önce açıkladığımız yerlerde halk buluşmalarında dile gelen talepler, öneriler belirleyici oldu. 4 Aralık’ta her yerde aday çıkarma eğilimimiz olduğunu söylemiştik. Ardından ilgili kurulların yaptığı tartışmalardan çıkan kararları sizlerle paylaştık.

Aylardır partimizin gündemimizde güçlü bir seçenek olarak duran, eğilim olarak da kamuoyu ile paylaştığımız kaybettirmek ya da kazandırma için değil, DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul'da kendi adayımızla girmeye karar verdik. İstanbul’da aday çıkarmaya karar verdik, çalışmalarımız başlamıştır” dedi.