Meteorolojiden 28 il için sarı kodlu uyarı

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli yağışın etkisini gösterdiği Ankara dahil 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yağışlı hava yurt genelinde etkisini gösterecek.

Meteorolojiden 28 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 28 il için sarı kodlu alarm verildi. Son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Antep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Çorum, Amasya, Antep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın, bu akşam saatlerinde, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz taşınımı uyarısı: Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

28 il için sarı kodlu uyarı

MGM'nin sarı kodlu uyarıda bulunduğu iller şöyle: Adana, Adıyaman, Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir,Antep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Maraş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Urfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.