KDP ile KYB bir araya geldi: Gündem Kerkük ve Kürdistan Parlamentosu seçimleri

KDP politbüro yöneticilerinden oluşan bir heyet, Süleymaniye’de KYB yönetimi ile bir araya geldi. Gündemde Kerkük ve Musul il meclisi ile ilgili konular, Kürdistan Parlamentosu seçim takvimi var.

KDP ile KYB bir araya geldi: Gündem Kerkük ve Kürdistan Parlamentosu seçimleri

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Yürütme Kurulu Sorumlusu Fazıl Mirani başkanlığında bir heyet, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile görüşmek üzere Süleymaniye’ye gitti.

KDP heyetinde parti sözcüsü Mahmud Muhammed’in yanı sıra Azad Berwari, Cefer Eminki ve Ali Hüseyin de yer alıyor.

Heyeti, Süleymaniye’nin Dabaşan kasabasında  KYB Başkanı Bafıl Talabani karşıladı.

Tarafların bugünkü toplantıda yerel seçimlerin ardından Kerkük ve Musul’da il meclislerinin oluşumu ve Kürdistan Parlamentosu seçimlerini ele alması bekleniyor.

Kerkük ve Musul’un yanı sıra Irak’ın diğer vilayetlerinde 18 Aralık’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından iki parti ilk kez üst düzey bir toplantı gerçekleştiriyor.

Rûdaw muhabiri Peşewa Bahtiyar, Kerkük il meclisindeki görev dağılımının bu toplantının öne çıkan başlığı olacağını aktardı.

İl meclisi seçimlerinde KYB Kerkük’te 5, KDP ise 2 sandalye kazanmıştı. Musul’da ise KDP 4 ve KYB de 2 sandalye kazandı.

Edinilen bilgilere göre KYB, Kerkük’te valilik makamının kendilerine verilmesini öneriyor. İki tarafın nasıl bir anlaşmaya varacağı merak ediliyor./Rudaw