Sri Lanka’nın Kürdistan,Erbil Başkonsolosluğu açıldı

Bugün Srilanka devletini temsilen Erbil’de fahri konsolosluk açıldı. Açılış törenine Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışişleri Sorumlusu Felah Mistefa, Srilanka Irak Büyükelçisi Miranka Asoka Ransyniks ve bazı yetkililer katıldı.

Sri Lanka’nın Kürdistan,Erbil Başkonsolosluğu açıldı

Srilanka, Kürdistan Bölgesi’nde fahri konsolosluk açtı.

Bugün Srilanka devletini temsilen  Erbil’de fahri konsolosluk açıldı. Açılış törenine Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışişleri Sorumlusu Felah Mistefa, Srilanka  Irak Büyükelçisi Miranka Asoka Ransyniks ve bazı yetkililer katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Srilanka  Irak Büyükelçisi Miranka Asoka  Ransyniks, Kürdistan Bölgesi ile geliştirilen ilişkilerden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ransyniks, ülkesinin fahri konsolosluğunun açılması vesilesi ile bu ilişkilerin daha da güçleneceğini umut ettiğini sözlerine ekledi.

Merasimde söz alan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışişleri Sorumlusu Felah Mistefa  ise Srilanka konsolosluğunun başkonsolosluk sevyesine çıkarmasını ve bu temelde iki ülke arasındaki  ticari-ekonomik ilişkilerin güçlenerek devam etmesini umut ettiklerini kaydetti. Mistefa “Kürdistan Bölgesi Bağdat ile anayasa çerçevesinde diyaloğa hazırız” mesajını verdi.