Başkan Barzani şehit çocukları ile Newroz ateşini yaktı

Başkent Erbil’de Başkan Mesud Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, hükümet ve parti yetkilileri ile yabancı ülke temsilcilerinin katılımı ile Newroz kutlaması yapıldı. Başkan Barzani şehit çocukları ile birlikte Newroz ateşi yaktı.

Başkan Barzani şehit çocukları ile Newroz ateşini yaktı

Kürdistan Bölgesi’ndeki Newroz kutlamalarından biri de başkent Erbil’deki Şanedar Parkı’nda yapıldı.

Erbil Valiliği tarafından düzenlenen kutlamaya Başkan Mesud Barzani’nin yanı sıra Başbakan Mesrur Barzani, Erbil Valisi Omid Xoşnav, yabancı ülkelerin büyükelçi, başkonsolos ve temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan halkının ve konukların Newroz Bayramı’nı kutladı.

Newroz’un yeni yılın ilk günü olduğunu ve doğanın bugünle birlikte yenilendiğini belirten Barzani, “Hepinizin de şahit olduğu gibi Kürdistan'ın doğası her geçen gün güzelleşiyor. Sizden iki ricam var; Umarım gezmeye çıar ve bu güzel doğayı görür korur, temiz tutarsınız. Ayrıca trafik kurallarına uyar kendinizi ve ailenizi korursunuz” dedi.

Newroz’un, özgürlüğün simgesi, mazlumun zalime karşı zaferinin işareti olduğunu belirten Barzani, Newrozun, Kürt halkının özgürlük ruhunu pekiştirdiğini söyledi.

Barzani, “Bildiğiniz gibi geçmişte birçok zorluklarla karşılaştık, Kürdistan'ı ve Kürdistan ekonomisini çökertmeye çalıştılar ama başaramadılar. Kürdistan'ı istikrarsızlaştırmaya çalıştılar, başaramadılar. İrademizi kırmaya çalıştılar ama başaramadılar. Çünkü biz sırtımızı Allah'a, Başkan Barzani'ye ve size bağladık” dedi.

Irak hükümeti sorunların çözümü için her türlü çabayı harcadıkları, bunun için güçlü bir irade gösterdiklerini kaydeden Başbakan Barzani, “Neticede sorunları çözmek için olumlu adımlar atıldı. Başbakanla (Irak Başbakanı) sorunları çözmek için olumlu adımlar atıp ön anlaşmaya varabildik. Umarım kalan diğer tüm sorunlar da yakın gelecekte çözülür. Bu nedenle, hep birlikte Kürdistan ve tüm Irak'taki halkımıza hizmet için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı umuyorum” ifadesini kullandı.

Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi'ndeki iç sorunların çözümü için de bugünkü Newroz mesajında Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ekibini Bakanlar Kurulu toplantılarına dönmeye çağırdığını hatırlattı.

Konuşmanın ardından Başkan Mesud Barzani, şehit ailelerin çocukları ile Newroz meşalesini yaktı.

Ardından sanatçılar sahne aldı. Kutlamaya katılanlar halay çekerek Newrozu kutladı.