Başbakan Mesrur Barzani'den Kerkük açıklaması

Başbakan Mesrur Barzani, Kerkük’te yaşanan gerilim ve Kürt göstericilere yönelik şiddet kullanılmasını kınadı ve Irak Başbakanı Sudani’ye Kerkük’teki durumu acilen kontrol altına alma çağrısı yaptı.

Başbakan Mesrur Barzani'den Kerkük açıklaması

Kerkük’te yaşanan gerilim ve Kürt göstericilere yönelik şiddet kullanılmasına ilişkin bir açıklama yayınlayan Başbakan, “Kerkük'te demokrasiye ve barış içinde bir arada yaşamaya karşı yapılan provokasyonları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani açıklamasının devamında “Şovenistlerin saldırısına uğrayan Kürt vatandaşların şehit edilmesini ve yaralanmasını kınıyoruz. Irak Başbakanı'nı acilen bu istenmeyen durumu kontrol altına almaya, vatandaşların ve göstericilerin hayatlarını korumaya ve sorumsuz kişilerin durumu daha da karmaşık hale getirmesine artık izin vermemeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

 “Kerkük'te zulme uğrayan Kürt vatandaşlarımızı da ihtiyatlı olmaya ve sert tepkilerden kaçınmaya çağırıyorum” diyen Başbakan  sözlerini söyle sürdürdü:

“Ayrıca Kerkük'ün yerli Arap ve Türkmen vatandaşlarına, şehre yabancı olan insanların toplumlar arası barışı ve bir arada yaşamayı bozmasına izin vermemeleri çağrısında bulunuyorum.”