Kerkük’te şiddetli çatışma: 4 Peşmerge şehit, 1 yaralı

IŞİD mensupları, Kerkük’ün Pirde (Altınköprü) ilçesinde Peşmerge mevzilerine saldırdı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken 4 Peşmergenin şehit düştüğü, 1 Peşmergenin de yaralandığı öğrenildi.

Kerkük’te şiddetli çatışma: 4 Peşmerge şehit, 1 yaralı

Rûdaw'da yer alan haberee, IŞİD mensuplarının dün gece saat 23:20’de Pirde (Altunköprü) ilçesine bağlı Kara Salim (Qeresalim) köyünde Peşmerge 70’inci Kuvvetleri 126’ıncı Tugayına bağlı 3’üncü Taburu mevzilerine saldırdığını bildirildi.  

Peşmerge 126’ıncı Tugayı Sözcüsü Ziver Mam Ahmed, Peşmergenin sert karşılık vermesi üzerinde IŞİD’lilerin geri çekildiğini, çatışmalarda biri subay 4 Peşmergenin şehit düştüğünü bildirdi.

Sözcü Mam Ahmed, şehit düşen Peşmergelerin, Yüzbaşı Mesud Talat ile Nehro Naci, Hejar Celal ve Rêkan Tofik olduğunu, yaralı Peşmergenin de hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Peşmerge Bakanlığı’ndan açıklama

Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Peşmerge 126’ıncı Tugayı kuvvetlerinin “IŞİD teröristlerinin korkakça saldırısına yanıt verdiği” belirtildi.

Açıklamada, çatışmaların ardından bölgenin kontrol altına alındığı kaydedildi.

Öte yandan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı üyesi ve Peşmerge Bakanlığı Temsilcisi General Abdulhalik Talat, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, IŞİD’lilerin son zamanlarda Peşmerge Güçlerine yönelik saldırılarını arttırdığına dikkat çekti.

Talat, “Kuleco ve Mahmur’un ardından bu defa da Pirde’de saldırı gerçekleşti. Peşmerge, Irak ordusu ve koalisyon güçleri saldırıların son bulması ve teröristlerin bulunup cezalandırılması için çabalarını yoğunlaştıracaktır” dedi.

“Bu saldırılar güvenlik boşluğu bulunan bölgelere ortak tugayların yerleştirileceği bir döneme denk geliyor” diyen Talat, “Koalisyon güçleri Peşmergenin kontrolü altındaki sınır bölgelerinde daha çok destek verecek” şeklinde konuştu.

2 Aralık’ta 10 Peşmerge şehit olmuştu

IŞİD, 2 Aralık’ta Musul’un Mahmur ilçesi Karacuğ Dağı bölgesinde bulunan Xidircice köyüne saldırmış, saldırıda 10 Peşmerge ve kardeş olan 3 sivil şehit düşmüştü, 4 Peşmerge ve 1 sivil de yaralanmıştı.

IŞİD’in Peşmergeye karşı saldırıları arttı

IŞİD’in dün gece Mahmur ilçesi Xidircice köyünde düzenlediği saldırıda 10 Peşmerge ve 3 sivil şehit düşmüş, saldırıda 4 Peşmerge ve 1 sivil de yaralanmıştı.

IŞİD, 28 Kasım’da, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırmış, yola döşenen el yapımı patlayıcının Peşmerge aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.

29 Kasım'da Kifri ilçesine düzenlenen saldırı sonucunda ise 2 Peşmerge şehit olmuş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.