ABD: Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğimiz devam edecek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD ve Uluslararası Koalisyon’un Kürdistan Bölgesi ve Irak’a desteğinin büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

ABD: Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğimiz devam edecek

Başkan Neçirvan Barzani bugün ABD'nin Irak Büyükelçisi Matthew H. Tueller ile bir araya geldi.

Barzani- Tueller görüşmesinde Irak'taki durum, Kürdistan Bölgesi ve ABD ilişkileri, Kürdistan Bölgesi ve Irak ilişkileri, bölgede devam eden IŞİD tehlikesi konuları ele alındı.

Görüşmede ayrıca Irak'taki erken genel seçimler, ABD yeni yönetiminin Irak'ta ve Ortadoğu ile ilişkileri ele alındı.

Görüşme ile ilgili Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Büyükelçinin ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğinin devam edeceğini bir kez daha teyit ettiği ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı da IŞİD’ın bölgede ve Irak'ta halen ciddi tehdit oluşturmaya devam ettiğini, ABD ve Uluslararası Koalisyon’un desteğinin sürecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmede Irak ile Kürdistan Bölgesi ilişkilerinin daha da ileriye taşınması, ortak çalışma alanlarının çoğaltılması da gündeme geldi.

Ayrıca Büyükelçi ülkesinin Peşmerge Bakanlığı ile tek bir Peşmerge gücü kurulması yönündeki girişimlere desteğini tekrarladı ve Duhok’taki Amerikan-Kürdistan Üniversitesi mezunlarını kutladı.