PDK'li yetkili: Süleymaniye'yi PKK'ye tepside teslim edenler bunun sonucunu gördüler

Raperîn Bölgesi PDK Sorumlusu Hîwa Geylanî, Süleymaniye’ye bağlı ilçe ve nahiyelerde meydana gelen şiddet olaylarına PKK’nin aktif bir şekilde yer aldığını belirtereki “Süleymaniye’yi PKK’ye tepside teslim eden partiler, bunun sonuçlarını iyi görüyorlar” ifadesini kullandı.

PDK'li yetkili: Süleymaniye'yi PKK'ye tepside teslim edenler bunun sonucunu gördüler

Son birkaç gündür Süleymaniye kentine bağlı ilçe ve bazı nahiyelerde maaşların gecikmesine yönelik başlayan protestolar, şiddet olaylarına dönüştü. Birçok yerde parti ve hükümet binaları yakıldı, güvenlik güçlerine ateş açıldı.

Gösterilerin bazı güçler tarafından yönlendirilerek Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü tehdit eder boyuta geldi. Kürdistan Bölgesi yetkilileri göstericilerin içerisinde başka ellerin olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Raperîn Bölgesi PDK Sorumlusu Hîwa Geylanî, “PKK’nin yaptıkları Kürdistan Bölgesi’nin kazanımları ve statüsü açısından tehlike çanları çalıyor. Böyle devam ederse şiddet olayları tehlikeli bir boyut kazanacak. PKK üyeleri gösterilere katılarak provoke ediyor, şiddet olaylarının artmasına neden oluyorlar. Göstericileri hükümet binalarına yönlendiren PKK’liker, Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü tehlikeye atıyorlar” ifadelerini kullandı.

Raperîn Bölgesi PDK Sorumlusu Hîwa Geylanî sözlerini şöyle sonlandırdı: “Süleymaniye’yi bir tepside PKK’ye teslim eden Süleymaniye’deki partiler bu girişimin sonuçlarını iyi görüyorlar.”  

Bundan bir süre önce YNK Yönetim Kurulu üyesi Eta Serawî, Süleymaniye’deki şiddet olaylarının arkasında bölgedeki bazı istihbarat örgütleri ve PKK’nin olduğunu söylemişti. 

Basnews