Süleymaniye Valisi, Başkan Barzani’den ambargonun kaldırılması için yardım istedi

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, bugün Süleymaniye’yi ziyaret eden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Süleymaniye Valisi, Başkan Barzani’den ambargonun kaldırılması için yardım istedi

Vali Ebubekir, Başkan Barzani’den Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na Türkiye’nin uyguladığı ambargonun kaldırılmasını talep etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün, 20 Ekim'de yapılacak parlamento seçimleri öncesinde illere yaptığı ziyaretler dizisinin son durağı olan Süleymaniye'ye gitti. Başkan Neçirvan Barzani temasları kapsamında Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir ile de görüştü.

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Barzani'den havalimanına uygulanan ambargonun kaldırılması için yardım istediğini söyledi.

Ebubekir, "Kendilerinden Süleymaniye Havalimanı'na uygulanan ambargonun kaldırılması ve Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nın kapasitesinin geliştirilmesi için yardım istedik" dedi.

Türkiye, Nisan 2023'te PKK’nin Süleymaniye’de faaliyette bulunduğunu öne sürerek Türkiye uçuşlarını askıya almıştı.

Süleymaniye'deki yetkililer ise Ankara'nın iddialarını reddediyor.

Vali Ebubekir ayrıca, Türkiye’nin düzenlediği hava saldırıları nedeniyle vatandaşların zarar gördüğünü, Başkan Barzani'den Türk yetkililerle bu sorunu da ele almasını istediklerini söyledi.

Ebubekir, "Bu sorunu çözecek görüşmeler talep ettik" dedi.

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaz aylarında yeni bir saldırı başlatacağını bir kez daha yinelemesinin ardından, haziran atı ortasında özellikle Duhok’ta PKK'ye karşı on yıllardır süren savaş yoğunlaşmaya başladı. Ankara bölgeye yüzlerce asker konuşlandırdı.

Türk insansız hava araçları da yaz ayları boyunca Süleymaniye’de PKK üyesi oldukları iddia edilen kişileri hedef aldı.