Suriye Dışişleri Bakanı: Şam-Ankara diyaloğunun tek şartı işgal ettiği topraklardan çekilmesidir

Suriye Dışişleri Bakanı, Suriye-Türkiye diyaloğunun temel şartının Ankara'nın “işgal ettiği” topraklardan çekilmeye hazır olduğunu duyurması olduğunu söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı: Şam-Ankara diyaloğunun tek şartı işgal ettiği topraklardan çekilmesidir

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal El Mikdad, İranlı mevkidaşı İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri Kani ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Şam'da düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Suriye Dışişleri Bakanı “Suriye-Türkiye diyaloğunun temel şartı, Ankara’nın işgal ettiği topraklarımızdan çekilmeye hazır olduğunu beyan etmesidir” dedi.

Suriye resmi ajansı SANA’da yer alan habere göre Suriye Dışişleri Bakanı Faysal El Mikdad, “Türkiye’nin işgal altındaki topraklarımızdan çekilme ve terör örgütlerine verdiği desteği durdurma konusundaki kararlılığını yansıtan kesin Türk taahhütlerini görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Suriye'deki ilişkilerin normalleşmesinin temel koşuluna ilişkin son tutumu, Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, ülkesinin "güvenlik yeniden sağlanır sağlanmaz ve Suriye hükümeti ile muhalefet yeni bir anayasa ve seçimler üzerinde anlaşmaya varır varmaz Suriye'deki askeri varlığı sona erdirme sözü verdiğini" açıklaması oldu.

Güler, o dönemde "Bu koşulların Suriye'deki çatışmanın sona ermesinin önünü açabileceğini" açıklayarak, Türkiye'nin "başka bir ülkenin topraklarını istemediğini" vurguladı.