Ünlü Ekonomistten ürkütücü dolar tahmini

Ekonomist Selçuk Geçer Youtube sayfasından paylaştığı videoda dolar kuru tahmininde bulundu. Geçer dolar kurunun 12 TL’ye gidebileceğini iddia etti.

Ünlü Ekonomistten ürkütücü dolar tahmini

Ekonomist Selçuk Geçer Youtube sayfasından paylaştığı videoda dolar kuru tahmininde bulundu. Geçer dolar kurunun 12 TL’ye gidebileceğini iddia etti.

31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesinin ardından dolar kuru 5.70 TL seviyelerine kadar tırmandı. Piyasaların siyasi belirsizliğin sona ermesinin ardından sakinleşmesi beklenirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda yaşanan kriz ve ABD ile yaşanan S-400 krizi piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor.

Türkiye’deki ekonomin kötü gidişatı üzerine, Rusya ile Türkiye arasında anlaşması tamamlanan ve ABD’nin kesin bir dille kabul etmdiği S-400’lerle ilgili gündeme düşen haberler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde AKP’nin seçimlere itiraz etmesi dolar kurundaki hareketliliğin devam etmesine neden oluyor.

Ekonomist Selçuk Geçer ortaya çıkan bu yeni gelişmelerle ilgili bir video yayınlayarak daha önce Dolar kurunun 10 TL olacağını tahminini revize etti. Geçer herhangi bir yatırım tavsiyesi vermediğini de söylediği konuşmasında dolar kurunun 12 TL’ye çıkabileceğini öne sürdü.

Dolar tahminimi revize ediyorum

Selçuk Geçer Türkiye ABD arasındaki s-400 gerilimiyle ilgili “Dolar kuru ile ilgili tahminimi revize ediyorum. Dolar 10 lira olabilir demiştim. Ben dolar tahminimi bu yıl sonuna kadar 12 TL’ye çıkartıyorum sevgili dostlarım. Türkiye’ye F-35’in parçaları verilmemeye başladı. Yarın öbür gün F-35’i de kesinlikle vermeyeceğiz diyebilirler.” dedi.

Geçer, 31 Mart Yerel Seçimleri ilgili de piyasaları tedirgin eden gelişmelerin olduğunu söylerken “Hükümet İstanbul’u kaybettiğini bir türlü kabullenmek istemiyor. Sandıklarda yeni sayımlar yeni itirazlar geliyor. Bu sandıklar konusunda hükümetin ısrarları devam ederse ve eğer ki şüpheli bir şekilde İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’na mevcut iktidarın Belediye Başkan adayı geçerse o zaman seyredin alemi. Hükümet en ufak bir anti demokratik bir harekette bulunursa, özellikle çok göz önünde bulunan İstanbul’da böyle bir harekette bulunursa emin olun doları kimse tutamaz. Bizim dolar için yıl sonu dediğimiz 12 TL 2-3 gün içinde gelebilir” diye konuştu.