Yeşil Sol Parti: Adayları halk belirleyecek

Yeşil Sol Parti, tüm seçimlerde adayları halkın belirlemesine karar verdi. İlk olarak yerel seçimlerde uygulanacak karar için Aday Belirleme Yönetmeliği ve Aday Belirleme Seçim Kılavuzu hazırlanıyor.

Yeşil Sol Parti: Adayları halk belirleyecek
Foto Duvar

14-28 Mayıs seçim sonuçlarını seçmenleri ve üyeleriyle birlikte masaya yatıran Yeşil Sol Parti, bu süreçte yaklaşık 50 bin kişiyle bir araya geldi. Yeşil Sol Parti’nin seçim sonrası başlattığı sürecin son aşaması da Ankara’da düzenlenen ve partinin en az kongre kadar önem atfettiği konferans oldu. Bu konferansta çalıştaylarda son hali verilen öneriler tartışıldı ve Ekim ayında gerçekleşecek büyük kongreye sunulmak üzere 24 karar alındı.

Yeşil Sol Parti’nin adaylarını halk belirleyecek

Alınan kararlardan en dikkat çekeni, halk buluşmalarında sıkça dillendirilen “siyasetin yerelden merkeze doğru örülmemesi” ve “adayların merkezden belirlenmesi” eleştirileri oldu. Bu eleştiriler doğrultusunda Yeşil Sol Parti, genel ve yerel seçimlerde adayları halkın belirlemesine karar verdi.

 ‘Mahalle Muhtarından belediye eşbaşkanına kadar tüm adayları halk belirleyecek’

Söz konusu kararın yaklaşan yerel seçimlere de uygulanacağına dikkat çekilen sonuç bildirgesinde “Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde iktidarın seçim ve sandık hukukunu çiğneyerek, hukuksuz ve keyfi biçimde oluşturduğu kayyım rejimine güçlü bir cevap vermenin yolu, güçlü ve doğru adaylar ve halkın desteği ile yerel yönetimleri yeniden kazanmaktır. Mahallenin muhtarından kentin belediye eş başkanının adaylığına kadar tüm düzeyleri kapsayacak bu yöntemi partimizin yaşama geçirmesi doğrudan demokrasi anlayışımızın ve siyasi programımızın gereklilikleri açısından hayatidir” denildi.