ABD’li heyet Neçirvan Barzani ile görüştü: 'Washington’da çok dostunuz var'

Başkan Neçirvan Barzani ile görüşen ABD heyeti, “Başkan Biden'dan üst düzey Amerikalı yetkililere kadar Washington'da çok sayıda dostunuz var. Yeni ABD yönetimi size ve diğer ortaklarına destek vermeye devam edecek” mesajını verdi.

ABD’li heyet Neçirvan Barzani ile görüştü: 'Washington’da çok dostunuz var'

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil’de bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk başkanlığındaki üst düzey ABD’li heyet ile bir araya geldi.

ABD heyetinde, Dışişleri Bakanlığı Kıdemli Danışmanı Bakanlık Danışmanı Derek Chollet, Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ve Savunma Bakan Yardımcısı Dana Stroll yer aldı.

Neçirvan Barzani’ye Başkan Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Bilinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in özel selamlarını ileten heyet, “Başkan Biden'dan üst düzey Amerikalı yetkililere kadar Washington'da çok sayıda dostunuz var. Yeni ABD yönetimi size ve diğer ortaklarına destek vermeye devam edecek, Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri ve uzun vadeli işbirliğini daha da güçlendirmek  istiyor” mesajını iletti.

Konuk heyet, Kürdistan Bölgesi ve Peşmergelerin IŞİD'e karşı zaferinden ve terörizmle mücadeledeki rolünden övgü ile söz etti.

Görüşmede taraflar IŞİD'in ciddi bir tehdit ve tehlike olmaya devam ettiği ve terörle mücadelenin devam edilmesi gerektiği konusunda hemfikir kaldı.

Neçirvan Barzani de, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destek ve yardımlardan ötürü ABD’ye teşekkür ederek, heyetin ziyaretinin Amerika'ın Irak'a ve Kürdistan Bölgesi'ne destek ve yardımınlarını sürdüreceğine, IŞİD'i ortadan kaldırmak, terörizmle mücadele ve bölgenin istikrarını sağlama konusundaki ısrarını gösterdiğini söyledi.

Görüşmede Irak-Amerikan stratejik diyaloğu, Kürdistan Bölgesi'nin bu diyaloğa katılmasının önemi, Güney Kürdistan’da güvenli bölge kurulmasının 30’uncu yıldönümünü, Amerika ve müttefiklerinin Kürdistan halkını koruma konusunda rolü, Erbil-Bağdat ilişkileri, yaklaşan Irak seçimleri ve bölgesel konular da ele alındı.

ABD’li üset düzey heyet bugün aryıca Başkan Mesud Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile de birer görüşme gerçekleştirmişti./Rudaw