Başkan Barzani'den Şifa Gerdi için başsağlığı mesajı

Başkan Mesut Barzani, Musul'da haber takibindeyken meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Rûdaw TV Output Müdürü Şifa Gerdi için başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan Barzani'den Şifa Gerdi için başsağlığı mesajı

Aynı bölgede operasyonu takip eden Kurdistan24 muhabiri Hoşmend Sadık, gelişmeleri takip etmek üzere DAİŞ teröristlerinden arındırılmış bir bölgeye gittiklerini ve Rûdaw TV ekibinin bulunduğu noktada el yapımı bir bombanın infilak ettiğini aktardı. Muhabirimiz, patlama sonucunda gazeteci Şifa Gerdi'nin hayatını kaybettiğini ve kameraman Yunus Mustafa'nın ise yaralandığını bildirdi.

Başkanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada Başkan Barzani, şunları ifade etti:

"Bugün derin bir üzüntüyle Kürt gazeteci Şifa Gerdi'nin şehadet haberini aldım. Musul'da gazetecilik görevini yaparken şehit düşen Şifa Gerdi'nin ailesine ve Rûdaw Medya Grubuna başsağlığı diliyorum. Patlamada yaralanan Rûdaw TV kameramanı Yunus Mustafa'ya da acil şifalar diliyorum.”

Şifa Gerdi'nin şehit düşmesi, kadın ve gençlerin Kürdistan için verdiklerini mücadeleyi ve üstlendikleri rolü bize bir kez daha gösterdi. Şifa Gerdi'ye Allah'tan rahmet, ailesi de sabır diliyorum”