Başkan Neçirvan Barzani BM heyetine teşekkür etti

Başkan Neçirvan Barzani, BM heyetine Irak ve Kürdistan Bölgesindeki hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Başkan Neçirvan Barzani BM heyetine teşekkür etti

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; Başkan Neçirvan Barzani Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu'nun (UNAMI) Bağımsız Stratejik İnceleme Ekibi Başkanı Volker Perthes ve beraberindeki heyeti Erbil’deki konutunda kabul etti.

İki taraf, Volker Perthes'in Irak ziyareti ve üst düzey Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında görüş alışverişinde bulunurken, BM ekibi ve teşkilatlarının Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki görevleri ve çalışmaları üzerinde duruldu.

Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) ile onun kurum ve kuruluşlarına Irak'taki rolleri,destekleri ile çeşitli alan ve aşamalardaki yardımlarından dolayı teşekkür etti.  UNAMI'nin kurtuluş sürecinden sonra Irak'ta istikrar, demokrasinin teşviki,  kurumsal işleyişin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yardımcı olan çaba ve çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.

Açıklamaya göre Volker Perthes, UNAMI'nin Irak'taki misyonuna ilişkin görüşlerini aktardı ve Irak'ın, BM elçisi Kürdistan Bölgesi'nin misyonunun, Birleşmiş Milletler ile yardımcı olacak kuruluşların çalışmaları ve sorumlulukları konusunda gözden geçirilmesi talebiyle ilgili görüşlerini bildirdi.

Toplantıda ayrıca Kürdistan Bölgesi'ndeki iç siyasi durum ile Irak ve bölgedeki siyasi gelişmeler ele alındı.