Mesut Barzani: General Strickland başkanlığındaki askeri heyeti kabul etti

Mesut Barzani: General Strickland başkanlığındaki askeri heyeti kabul etti

Başbakan Mesrur Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların Irak Anayasası temelinde çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani, Uluslararası Koalisyon’a bağlı Irak ve Suriye Ortak Operasyonlar Komutanı Yardımcısı General Gerald Strickland başkanlığındaki askeri heyeti kabul etti.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Steven Fagin’in de katıldığı görüşmede, terör örgütü DAİŞ’le mücadele etmek için Uluslararası Koalisyon güçleri ile Peşmerge güçleri ve Irak Ordusu arasındaki koordinasyonun önemine vurgu yapıldı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin yönetim ve maliye alanlarında reform sürecine değinen Başbakan, Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformun öneminin altını çizdi.

Erbil ile Bağdat arasındaki müzakerelerin de gündeme geldiği görüşmede Başbakan, sorunların adilce ve anayasa temelinde çözüme kavuşması gerektiğini ifade etti.

General Strickland ise, Koalisyon güçleri ile Peşmerge arasındaki koordinasyonun önemine değinerek, özellikle eğitim alanındaki koordinasyonun gerekli olduğunu kaydetti.