Mesud Barzani'den ABD Savunma Bakanı'na anlamlı hediye

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Münih Dünya Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu Almanya'da gerçekleştirdiği diplomatik temaslarına devam ederken kabul ettiği ABD Savunma Bakanı James Mattis'e anlamlı bir hediye takdim etti.

Mesud Barzani'den ABD Savunma Bakanı'na anlamlı hediye

Bağımsızlık konusunun konuşulduğu toplantının sona ermesinden sonra Başkan Barzani, Savunma Bakanı Mattis'e Peşmerge biblosu hediye etti. Bibloda Peşmergenin yarım küreyi sırtladığı görülüyor. Bundan verilmek istenen mesajın, Peşmerge'nin terörle mücadelede dünya adına sergilemiş olduğu kahramanlıklar ve DAİŞ'e karşı üstlendiği önemli rol olduğu aktarıldı.

Kürdistan'ın bağımsızlığı hususunun başta geldiği görüşme maddelerinde, Irak'ta ve özellikle Musul'da devam eden operasyonlar ayrıntılı bir şekilde ele alındığı bildirilirken, bunlar dışında ABD'nin Peşmerge güçlerine desteği, mültecilerin durumu gibi konuların da ele alındığı öğrenildi.

53. Münih Dünya Güvenlik Konferansı, dünyadan çok sayıda önemli liderin katılımıyla bugün Almanya'nın Münih kentinde başladı.