Neçirvan Barzani ve Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin içeriği açıklandı

Neçirvan Barzani ve Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin içeriği açıklandı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmede iki taraf arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda hemfikir oldukları açıklandı.

Neçirvan Barzani bugün, Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dolmabahçe Sarayı’nda ağırlandı. Bir buçuk saatten fazla süren görüşme basına kapalı yapıldı.

Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Erdoğan yeni görevinden dolayı Başkan Neçirvan Barzani’yi birkez daha tebrik ederek, kendisine başarı temennisinde bulundu.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yi kutlayarak, yeni Kürdistan Hükümeti kabinesinin kısa zamanda oluşturulmasını temenni ederek, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin geliştirilmesini vurguladı. Erdoğan ayrıca Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin diyalogla çözümünü destekleyerek, bu konudaki memnuniyetini dile getirdi.

Beraberinde ise Neçirvan Barzani, Erdoğan’a teşekkür ederek, Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ile ilişkileri önemsediğini mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve özellikle de karşılıklı ticaret hacminin artırılmasını istediğini kaydetti.

Bugün İstanbul’da gerçekleşen görüşmede, iki taraf  bölgenin mevcut siyasi ve güvenliğini, IŞİD’in yeniden canlanması, örgütten kurtarılan bölgeler, terörden arındırılan bölgelerde huzur, istikrar ve güvenliğin sağlanarak göçzedelerin evlerine geri dönmesini sağlanmasının da bulunduğu bir takım konular ele alındı.”