Neçirvan Barzani 2020’de ‘En Etkili 100 İsim’ listesinde

The Algemeiner Dergisi, yıllık hazırladığı “En Etkili 100 İsim” listesinde Başkan Neçirvan Barzani’nin yanı sıra, ABD’nin mevcut Başkanı Donald Trump ve seçilmiş başkan Joe Biden’a da yer verdi.

Neçirvan Barzani 2020’de ‘En Etkili 100 İsim’ listesinde

New York merkezli The Algemeiner Dergisi’nin, “Yılın En Etkili İsmi”ni ödüllendirmek amacıyla her yıl hazırladığı “En Etkili 100 İsim” listesinde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de yer aldı.

Derginin kuruluş yıldönümü nedeniyle Aralık ayında açıklanan listede bu yıl, koronavirüs salgını, ekonomik kriz ve ABD’deki ırkçı olaylar nedeniyle en etkili isimlerin belirlenmesinin geçmiş yıllara oranla daha zor olduğu vugulandı.

Listede Neçirvan Barzani hakkında yer alan tanıtım yazısında, daha önce Kürdistan Bölgesi Başbakanı olarak görev yaptığı hatıltıldı.

“Kürt ulusal hakları için deneyimli bir savaşçı” diye tanıtılan Neçirvan Barzani'nin görevdeki birinci yılını tamamladığı, siyasi yaşamda çoğulculuğu savunduğu, Ortadoğu'daki tüm dini ve etnik topluluklar arasında barış içinde bir arada yaşama konusundaki kişisel değer ve inançlarından derinden ilham alan “barışçıl, ilerici, modern ve hoşgörülü bir toplum inşa etmek” istediği belirtildi.

Önceliklerin değiştiği bir yılda Barzani’’nin “radikal terörizmin bölgeye getirdiği tehlikeler konusunda” sürekli uyarılarda bulunduğu ifade edildi.

Barzani’nin, 2020 yılında dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen saldırılara atıfta bulunarak, bunların "IŞİD'i yenmek ve dünya çapında terörle mücadele etmek için uluslararası toplumun desteğine hala ihtiyaç duyulduğunun bir başka hatırlatıcısı" olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Listede ABDBaşkanı Donald Trump ve seçilmiş başkan Joe Biden da yer aldı.

/ Rudaw