Baydemir: Kürdistan'ın vereceği her kararı koşulsuz şartsız destekliyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, Kürdistan Bölgesi'nin geleceğe dönük vereceği her kararı koşulsuz şartsız desteklediklerini söyledi.

Baydemir: Kürdistan'ın vereceği her kararı koşulsuz şartsız destekliyoruz

Rûdaw'a konuşan Baydemir, "Arap, Fars Türk halkarının hakları neyse Güney Kürdistan'da Kürt halkının hakları, Kürdistan'ın dört parçasında Kürt halkının hakları da odur” dedi.

Kürtlerin Enfal, Halepçe ve Barzan'da katliamlara maruz kaldığını söyleyen Baydemir, "Üstelik bu sadece Saddam rejiminin görüşü değildi, aynı zamanda Esad, Ankara, Tahran'ın görüşüydü” diye konuştu.

Güney Kürdistan'da Kürtlerin, direniş ve emekle başarı elde ettiğini vurgulayan Baydemir, "Ben bir Kürt evladı olarak Güney'in başarısını kendi başarım olarak görüyorum çünkü biz tek milletiz. Güney Kürdistan parlamentosu ne derse kabul ediyor ve destekliyoruz. Güney Kürdistan'daki siyasi partiler neyde ortaklaşırsa onu destekliyoruz. Güney Kürdistan'da Kürt halkı geleceği için ne isterlerse koşulsuz şartsız onu destekliyoruz. Bu kadar” ifadelerinde bulundu.

Baydemir sözlerinden satır başları şöyle:

"Kürtlerin devleti neden olmasın?”

"Maalesef Ankara'nın siyaset görüşü yüz yıl öncesinindir. Cumhurbaşkanları değişiyor, başbakanlar değişiyor ancak devletin Kürtlere bakışı değişmiyor. Maalesef değişmiyor. Değişebilmesi için bizler de Kuzey Kürdistan'da siyaset yapıyoruz. Bizler düşmanlıktan yana değiliz, bizler çözümün taraftarıyız.

Ancak maalesef onlar Güney Kürtlerinin başarısını, Güney Kürtlerinin bayrağını ya da Kürdistan bayrağını düşmanlık olarak görüyorlar. Neden? Kürtler Güney Kürdistan'da federasyon olunca ya da bağımsızlık ilan ederlerse bu neden Türklere, Farslara, Araplara düşmanlık olsun ki? Sizin de devletiniz var, Kürtlerin neden olmasın?”

"Mars'ta bile karşı çıkarlar”

"Şuna emin olun, Ala Rengin (Kürdistan bayrağı) değil Güney Kürdistan'da Ay'da, Mars'ta, Satürn'de çekilse bunlar karşı çıkar. Neden? Çünkü Kürtlere düşmanlar. Ortak noktalarda birlik sağlarsak dünya da bizi kabul eder.”