DSG: Deyrezor'da Şam'a bağlı güçler saldırdı

DSG, Deyrezor’un doğusuna Suriye’ye destekli silahlı grupların düzenlediği saldırıya verilen karşılık sonucu çıkan çatışmada 26 kişinin öldürüldüğünü açıklandı.

DSG: Deyrezor'da Şam'a bağlı güçler saldırdı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın irtibat Merkezi, Suriye’ye bağlı grupların Deyrezor’un doğusundaki Ebu Herdob, Ziban ve Ebu Hemam kasabalarına saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Saldırıların sabah saat 05.00’da eş zamanlı başladığı kaydedildi.

DSG açıklamasında, Şam güçlerinin kontrolündeki bölgeden yapılan saldırılara verilen karşılık sonucu yaşanan çatışmalarda 3 savaşçıları ile atılan bir havan topunun bir eve düşmesi sonucu 4 sivilin yaşamını yitirdiği, 10 sivilin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca çatışmalarda 6’sı Ziban, 13’ü Ebu Herdob’da olmak üzere 19 Suriye destekli grup üyesinin ise öldürüldüğü, aralarında milis gruplarının 2 komutanın da olduğu 20 kişinin ise yaralandığı dile getirildi.

DSG açıklamasının sonunda bölgenin güvenlik ve huzurunu savunmak için her zaman mücadele edileceğini kaydetti. 

Ağurtos ayında bir aylık çatışma

28 Ağustos’ta DSG “Güvenliği Güçlendirme” adıyla IŞİD üyeleri ve Deyrezor’da karışıklık yaratan Igêdat aşiretine mensup silahlı kişilere karşı bir operasyon başlatmıştı.

Operasyon DSG bünyesinde yer alan Deyrezor Askeri Meclisi, “bölgedeki halka karşı suç işlemesi ve uyuşturucu kaçakçılığı yapması” nedeniyle Ahmed Ebu Hewla’yı tutuklanması ardından başlatılmıştı.  

Operasyon ile birlikte bölgedeki bazı aişretler DSG'ye karşı çıkmış bir aylık çatışmalar sonrası durum kontrol altına alınmıştı.

Operasyon sonrası El-Hifil Suriye hükümetinin kontrolündeki Fırat’ın batısına kaçmıştı.

Deyrezor’un doğusundaki Igêdat aşireti lideri İbrahim el-Hifil, 21 Ekim’de yayınladığı bir video ile DSG’ye saldırma tehdidinde bulunmuştu.

Irak'a sınır olan deyrezor vilayetini bölen Fırat Nehrş'nin doğusu DSG güçlerinin batısı ise Suriye ordusu, İran ve Şam dsestekli grupların kontrolünde bulunuyor.