IŞİD'in infaz kampı Demokratik Suriye Güçleri tarafından ele geçirildi

 IŞİD'in infaz kampı Demokratik Suriye Güçleri tarafından ele geçirildi

KRD News

Rakka kentini kuşatan ve güneydoğu yönünde Deyrezzor bölgesine doğru ilerleyen Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD’in ‘mezbahane’ olarak bilinen Ekirşi kampını ele geçirdi.

Membiç Askeri Konseyi ve Demokratik Suriye güçlerinin Rakka knetinin güneydoğusundaki ilerleyişleri devam ediyor. Suriye’nin en önemli otoyolu olan M4 otoyolu üzerinden Deyrezzor bölgesine doğru ilerleyen Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD’in elinde bulunan ve Osama Bin Laden Kampı olarakta bilinen Ekirşi kampını ele geçirdi.

Ekirşi köyüne yaklaşık 80 kilometre mesafede bulunan ve Osama Bin Laden Kampı olarakta bilinen Ekirşi kampında IŞİD, toplu infazlar gerçekleştirmişti. Ekirşi kampının özelliği disiplinsiz olarak adlandırılan IŞİD’lilerin bu kampta gözetim altında tutulması. 2015 yılının sonlarına doğru IŞİD’den kaçma hazırlığı yapan ve aralarında çok sayıda askeri komutanında da bulunduğu Çeçen ve Orta Asya Türklerinden oluşan yaklaşık 200 IŞİD’li, Ekirşi kampında toplu olarak infaz edilmişti.  

Ekirşi kampında infaz edilen IŞİD’lilerin bedenleri sonradan toplu halde kamp yakınlarındaki Al Huta bölgesine boşaltılmış ve görüntüler IŞİD’e ait sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı.