DSG'den açıklama: Saldırılar arttı

DSG Basın Merkezi, Türkiye destekli SMO güçleriyle yaşanan çatışmaların son 24 saatlik bilançosunu yazılı bir açıklamayla duyurdu.

DSG'den açıklama: Saldırılar arttı

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Basın Merkezi, Türkiye destekli SMO güçleriyle yaşanan çatışmaların son 24 saatlik bilançosunu yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Türk devletinin havadan ve karadan saldırılarına devam ettiği dile getirilen açıklamada, Süryani savaşçıların Aziziye'de bir panzeri darbelediği, köydeki çatışmaların tüm şiddetiyle devam ettiği dile getirildi.

Zirgan (Ebu Rasen)

Açıklamada, Türk Ordusu destekli cihatçı grupların, Bab El Xêr ve Ebdilhey köylerine yönelik saldırı girişiminde bulundukları dile getirildi.

Til Temir

Cihatçı gruplar Rihaniyê, Qasimiyê, Erbeîn, Amiriyê, Feyseliyê, Minehir ve Mehmûdiyê köylerine hava destekli saldırı girişiminde bulunduğu dile getirilen haberde, Türk Ordusunun bölge genelini insansız hava araçları ve ağır silahlarla bombaladığı dile getirildi. Yine Til Temir’in Azizîyê ve Dawudiyê köyleri ile İşa ve Gebro mezralarına yoğun saldırılar yapıldığı dile getirilen açıklamada, köylerde bulunan sivillerin yoğun saldırılara maruz kaldığı dile getirildi.

Eyn Îsa

Cihatçı grupların sivillerin bulunduğu Mesûdîyê, Genteriyê ve Hoşa köylerine havadan ve karadan saldırarak alanlarını genişletmek istediği dile getirilen haberde, askeri araçlarla Xefetsalim bölgesine saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

DSG açıklamasında bölgeye yönelik saldırılarda 4 DSG savaşçısının hayatını kaybettiği, 7'sinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor

DSG güçleriyle Türkiye destekli cihatçılar arasında Til Temir'in batısında yer alan El Hoşa köyünde şiddetli çatışmalar yaşanerken, Türkiye'nin kontrolündeki Rakka'nın kuzeyinde bulunan Hamam El Türkmen şehrinde de şiddetli bir patlamanın yaşandığı öğrenildi. Patlama ile ilgili ayrıntılara henüz ulaşılamadı.