Erbil'den PKK’ye: Karargâhınızı topraklarımızdan taşıyın

Kürdistan İçişleri Bakanlığı dün (Çarşamba) yaptığı açıklamada komşu ülkelerdeki Kürt partilerine, Kürdistan bölgesi topraklarını operasyonlarında üs olarak kullanmamaları ve bölgeyi bölgesel çatışmaya girmekten kurtarmaları çağrısında bulundu.

Erbil'den PKK’ye: Karargâhınızı topraklarımızdan taşıyın
Bu açıklama, Süleymaniye kentindeki sınır bölgelerinin Türk hava saldırılarına maruz kalmasının ardından geldi. Erbil vilayetinin Khoshtba (Xoşaba) bölgesi de saldırılardan nasibini alsa da burada herhangi bir hasar kaydedilmedi.
 
Kürdistan İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Erbil ve Duhok valileriyle düzenlediği ortak basın toplantısında, "Kürdistan'daki birçok bölge bir süredir tekrarlanan bombardımanlara maruz kalıyor. Son olarak Süleymaniye vilayetine bağlı Penjven bölgesi Türk hava bombardımanına maruz kaldı. Yıllardır komşu ülkelerden ve muhalefet gruplarından sorunlarını diyalog yoluyla çözmelerini, Kürdistan'ı kendi çatışmalarının arenası yapmamalarını, bölge ve halkının bu çatışmaya dahil edilmemesini istiyoruz." dedi.
 
PKK’nin bombalanan bölgelerde bulunmasının bombalamaların ana nedeni olduğunu söyleyen Ahmed, “Bu nedenle PKK karargahlarını bölge illeri dışındaki başka yerlere taşımalı. Kürt muhalefet tarafları bölgenin güvenli noktalarını bombalama bahanesi vermemelidir” şeklinde konuştu.
 
 Türk savaş uçakları, Salı sabahı Kürdistan Bölgesi'ndeki Süleymaniye kentine bağlı Penjwin ilçesinde kırsal alanlara hava saldırısı düzenledi. Penjwin Belediye Başkanı Zana Abdurrahman yaptığı açıklamada, bombalamanın herhangi bir can kaybına yol açmadığını ifade etti.