ENKS: TEV-DEM ile ilişkilerimiz bozulmak isteniyor

ENKS: TEV-DEM ile ilişkilerimiz bozulmak isteniyor

 Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) yetkileri,  Roj Peşmergelere Libya’da savaştığı şekilde iftira atanların ENKS-TEV-DEM arasındaki anlaşmayı bozmayı hedeflediğini söyledi.

ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Îmad Birho son günlerde bazı medya kuruluşlarının ortaya attığı “Roj Peşmergelerinin bir üyesinin Libya’da  Türkiye destekli gruplarla savaşa katıldığı ve yakalandığı” iddailarını BasNews’e değerlendirdi.

ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Îmad Birho, Libya’da yakalanan ve  Roj Peşmergesi olduğu iddia edilen bu kişinin Roj >Peşmergeleri ile bir ilgisinin olmadığını berlirterek, bu tür yalan bilgileri yayanların kasıtlı olduğunu söyledi.

Yalan haber yayanların amacının “gündemi değiştirme çabaları” olarak niteleyen  Îmad Birho, “Kürdistan düşmanları, ENKS ile Tev-DEM’in birbirine yakınlaşmasından duydukları rahatsızlıktan ötürü gündemi bilinçlice çarpıtmaktadırlar. Rojava Yönetimi ile aramızda yakalanan olumlu atmosferi bozmayı hedeflemektedirler” ifadelerini kullandı.

ENKS’nin Rojava Özerk Yönetimi ve TEVDEM ile görüşmelerinin sürdüğünü dile getiren Îmad Birho, “Bazı medya gruplarının, bu  tür iftira ve yalan haberleri büyütmesi asla bu görüşmeleri etkilemeyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Konu hakkında BasNews’e konuşan ENKS üyesi Kawe Ezîzî ise şunları dile getirdi: “Bir kolu PKK içerisinde bir kolu Rojava yönetiminde ve bir kolu Kürdistan Bölgesi’nde olan Kürt halkının düşmanları, Rojava Özerk Yönetimi ve ENKS arasındaki görüşmeleri bozmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar ve bu konuda tüm yalan yöntemlerini devreye koymaktan çekinmemektedirler.”

Kawe Ezîzî sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yalan haberin diğer bir amacı da Süleymaniye’de İran’a teslim edilen Kürt siyasi tutuklu Mistefa Selîmî olayının üstünü örtmek ve Kürt halkının tepkisini başka bir yöne kanalize etmektir. Ancak, Kürdistan Bölgesi ve Doğu Kürdistanlı vatansever Kürtler,  bu konuda duyarlıdır ve bu tür propagandalara kanmamaktadır. Dört parça Kürdistan’daki Kürtler, dış güçlerin yönlendirmesiyle Kürt birliğini darbelemek isteyen bu kesimlere karşı duyarlı olmalıdır.”