Erdoğan: İnsanımızın kökeninden, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler geride kaldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis’te "İnsanımızın kökeninden inancından dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: İnsanımızın kökeninden, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler geride kaldı

Kabinesini bugün Ahlat'ta toplayacak olan Erdoğan, öncesinde 'toplu açılış töreni' düzenledi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Eski Türkiye Artık Tamamen Geride Kalmıştır'

"Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden inancından dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır. Terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kalmıştır. Yasakların baskıların yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır."

Kayyum Mesajı

"Zorlu mücadeleler neticesinde çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızı kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz. Belini kırdığımız nefesini kestiğimiz sınırlarımız içinde artık kıpırdayamaz hale getirdiğimiz terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Hukuk ve demokrasi içinde anayasal zeminde şehirlerimize hizmet için çalışanlarla herhangi bir sorunumuz yoktur ve olamaz ama eski günleri özleyenlere çatışmayı gerilimi şiddeti baskıyı özleyenlere bizi eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere ise asla eyvallah etmeyiz."

 Ahmet Şık'a: Provokatörlük

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Meclis'te AKP'li Alpay Özalan ile beraberindekilerin saldırdığı TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı da hedef aldı:

"Buna geçen hafta yüce Meclis'in çatısı altında bir kez daha şahit olduk. Gazi Meclis'in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Milletin kürsüsünde milli iradeye hakaret eden, silinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi avaresi ilan edeceklerdi. Muhalefetin koro hainde böyle bir şahsın arkasına ip gibi dizilmesi açık söylüyorum teslimiyet işaretidir."