CHP: Bütün dünyanın gözü yarın Diyarbakır'da olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarın Diyarbakır’da olacak. Kentte bir dizi temaslarda bulunacak olan Kılıçdaroğlu sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek.

CHP: Bütün dünyanın gözü yarın Diyarbakır'da olacak

Ziyaret öncesi Rûdaw’a değerlendirmelerde bulunan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban “Bütün dünyanın gözünün yarın Diyarbakır'da Genel Başkanımızda olacağına inanıyorum. Halk da bu ziyareti bekliyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinde halkın sorunlarını dinleyeceğini ve çözüm önerilerini not edeceğini ifade eden Mürsel Alban, “Diyarbakır bizim için bölge olarak çok önemlidir.  Genel başkanımızın Diyarbakır'da vereceği mesaj da çok önemlidir” diye konuştu.

Bu ziyaretin daha önce planlanan 53 ile ziyaret programı kapsamında olduğunu ifade eden Mürsel Alban özetle şöyle dedi:

“Genel başkanımızın Diyarbakır programları bugüne kadar Türkiye genelinde 53 ile gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında. Diyarbakır'da da gerçekleştirilecek. Amacından neler var derseniz… Bir kere  Diyarbakır halkı ile buluşuyor.  Diyarbakır'a sivil toplum kuruluşlarıyla buluşuyor,  onların görüşlerini, önerilerini alıyor. Gençlikle buluşuyor. Gençlerin görüş ve değerlendirmelerini alıyor. Esnafı ziyaret ediyor. Esnafın önerilerini alıyor. Esnaf bizden ne bekliyor, bize ne iletmek istiyor?.. Bunları görüşüyor Genel Başkanımız.  Aynı şekilde önümüzdeki dönemde Türkiye'yi neler bekliyor, bunları görüşüyor Genel Başkanımız, onlara cevap veriyor. Bizim önümüzdeki dönem iktidarımızda neler yapacağımıza dair bilgi veriyor, anlatıyoruz tüm katılımcılara. Diyarbakır bizim için bölge olarak çok önemlidir. Genel Başkanımızın Diyarbakır'da vereceği mesaj da çok önemlidir. Ben bütün dünyanın gözünün yarın Diyarbakır'da Genel Başkanımızda olacağına inanıyorum. Çünkü burada öyle bir karşılama olacak. … Halk da bu ziyareti bekliyor.”