Heşdi Şabi'den PKK açıklaması

Heşdi Şabi, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (YNK), "PKK'nin faaliyetlerini kısıtlayın” çağrısı yaptı.

Heşdi Şabi'den PKK açıklaması

Rûdaw'a konuşan Bedir Tugayı üst düzey yetkililerinden ve eski Heşdi Şabi Sözcüsü Kerim Nuri, "PKK'yle hiçbir bağlantımız yok ve onlara hiç ihtiyacımız da yok. <em>PKK'nin Şengal'de bulunması Türk güçlerinin kışkırtılmasından başka bir şey ifade etmiyor</em>” dedi.

Kerim Nuri, "Irak Anayasası, komşu ülkelerindeki silahlı güçlerin kullanılmasına izin vermez. Bu ister PKK ister başka bir güç olsun. Biz ne İran'daki muhalif güçler ne de Türkiye'deki muhalif güçlerin Irak topraklarında olmalarına izin vermeyiz. Bu durum Türkiye ve İran'ı, Irak'ın içişlerine müdahale etmeye yöneltir” dedi.

Şengal'de PKK'nin bölgenin gençlerinden oluşturduğu YBŞ güçlerine Irak tarafından para desteği verildiği hakkında Kerim Nuri, "Böyle bir şey söz konusu değildir. PKK varsa, Kürdistan Bölgesi'nde var. Bu nedenle Kürdistan'daki kardeşlerimiz PKK'nin hareketlerini ve faaliyetlerini kontrol altına alıp sınırlandırmalıdır. Biz PKK ile nasıl irtibat kurabiliriz ki? Musul ve Türkiye arasında Kürdistan var. PKK'nin sevkiyatı Kürdistan dağları yoluyla oluyor. Umarım PDK ve YNK peşmergeleri bu durumu kontrol eder ve kısıtlar. En azından Türkiye'nin Irak'ın içişlerine müdahale etmesi engellenir” ifadesini kullandı.