PDK: PKK gibi davransaydık çoktan birakuji yaşanmıştı

PDK Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Barzani'nin Şengal Bölgesi Temsilcisi Serbest Lezgin, PKK'nin Kürdistan'ın iç işlerine müdahale etmesinden vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

PDK: PKK gibi davransaydık çoktan birakuji yaşanmıştı

Kurdistan Demokrat Parti (PDK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Barzani'nin Şengal Bölgesi Temsilcisi Serbest Lezgin, PKK'nin Kürdistan'ın iç işlerine müdahale etmesinden vazgeçmesi gerektiğini belirtti ve Kürtler arasında haram kılınmış bir birakuji (kardeş kavgası) savaşının bir daha tekrarlanmasının mümkün olmadığını vurguladı. Lezgin, Şengal'de PKK ile çatışmanın uzak bir ihtimal olduğunu kaydetti.

K24'e yayımlanan Haber Odası'na konuk olan KDP Yöneticisi ve Eski Kürdistan Parlamentosu Milletvekilli Serbest Lezgin, PKK'nin, Şengal'deki uygulamalarının hata olduğunu kaydederek Kürdistan'ın iç meselelerine müdahale etmekten vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

"Birakuji Kürtler arasında haram kılındı”

Şengal'de bir iç savaşın çıkma ihtimalinin olmadığını sözlerine ekleyen Serbest Lezgin, şöyle devam etti: "Eğer biz PKK gibi davransaydık belki de çoktan bir savaşın içinde bulmuştuk kendimizi. Ancak birakuji savaşı Kürtler arasında haram kılınmıştır ve bir daha meydana gelmeyecektir. Kürdistan hükümetinin de Kürdistan'da yeni ir savaşın çıkmasına müsaade etmeyeceğini düşünüyorum. PKK de şunu iyi bilmelidir ki Kürdistan'da kendine hak talep etmesi ve kendini bir karar merci olarak görmesi kabul edilebilir değildir. PKK'nin Kürdistan'da karargahla kurması halktan vergi adı altında haraç almasının kabul edilmesi mümkün değildir. Kürdistan'ın içinde bulunduğu böylesi bir vaziyette PKK'nin attığı adımları gözden geçirerek yanlış kararlarından ve uygulamalarından geri adım atıp vazgeçmesini temenni ediyoruz.”

"PKK, Kürdistan'ın bağımsızlığına engel olmamalı”

Lezgin sözlerinin devamında şöyle konuştu: "PKK'nin Kürdistan'daki hareketliliği meşru değildir. Yanlış bir politikadır. Kürdistan şu an bir devletleşme sürecindedir ve PKK'nin buna gölge oluşturmaya ve engel teşkil etmeye hakkı yoktur. Dolayısıyla seçecekleri en akıllıca yol: Kürdistan'dan çekilmek ve iç işlerine müdahale etmekten vazgeçmek olacaktır.