HÜDA PAR, Kürtçe seçmeli ders için seferberlik başlattı

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, seçmeli ders olarak "anadillerin tercih edilmesi" konusuna dikkat çekmek için Kürtçe konuşarak, bugünden itibaren çocukların anadillerini seçmelerini teşvik etmek için bilinçlendirme seferberliği başlattıklarını duyurdu.

HÜDA PAR, Kürtçe seçmeli ders için seferberlik başlattı

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında seçmeli ders vurgusunu öne çıkararak Kürtçe açıklamalarda bulundu.

Herkesin ana dilini öğrenip geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Ramanlı, "Bugün, dilimiz (Kurmancî ve Zazakî) hakkında bazı paylaşımlarda bulunmak istiyorum. Çünkü git gide dilimiz yok olmaya doğru gidiyor. Artık gençlerimiz kendi dillerinde konuşmuyor ve okuyamıyor.

Geçen sene ebeveynler, çocuklarını bu derslere teşvik etsin ve dil derslerini tercih etsin diye gayret etmiş, bir kampanya başlatmıştık. Çalışmalarımız neticesinde 6 binden fazla kişi ilave olarak bu dersleri tercih etti.

Gördüğümüz ve tecrübe ettiğimiz şudur: Bu çalışmaları aylar öncesinden başlatmamız lazım. Çünkü halkımızın yüzde 80'i Kürtçe seçmeli derslerin varlığından ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından çocuklarımıza kendi dilimizi öğretme imkânı verildiğinden haberdar değildir. Bu sebeple bu bilinci tüm Türkiye'de kuvvetlendirmeli, artırmalı ve yaygınlaştırmalıyız." dedi.

Haberin devamı