PKK Ankara saldırısını gerçekleştirenlerin kimliklerini açıkladı

PKK, Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin Özkan Şahin ve Hasan Oğuz olduğunu duyurdu.

PKK Ankara saldırısını gerçekleştirenlerin kimliklerini açıkladı

PKK'ye yakın internet sitelerinde "Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı" tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, saldırının “Ölümsüzler Taburu” üyesi “Rojhat Zilan” kod adlı Özkan Şahin ve “Erdal Şahin” kod adlı Hasan Oğuz tarafından gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Van Erciş doğumlu Özkan Şahin’in 2014 yılında örgüte katıldığı ifade edilen açıklamada, ağabeyi İlhan Şahin’in de 1999 yılında örgüte katıldığı ve 2011’de Kandil’de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada Mersin doğumlu “Erdal Şahin” kod adlı Hasan Oğuz’un da 2013 yılında örgüte katıldığı kaydedildi.

1 Ekim günü sabah saat 09:30’da Emniyet Genel Müdürlüğü Atatürk Bulvarı girişine araçla gelen iki kişi bombalı saldırı girişiminde bulundu.

Saldırıda iki polis yaralanırken saldırganlardan biri üzerindeki bombayı patlatmış, diğeri ise nöbetçilerin açtığı ateş ile vurulmuştu.

Bakanlık'tan daha sonra yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Saldırı girişiminde kullanılan aracın, Kayseri’nin Develi ilçesindeki özel bir işyerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Mikail Bozlağan'a ait olduğu, Bozlağan'ın teröristlerce katledilerek aracının gasp edildiği de kaydedildi.

Saldırının ardından bölgede yapılan incelemelerde 9 bin 700 gram RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde, 3 adet el bombası, 1 adet roketatar, 1 adet Glock marka susturucu takılı tabanca, 1 adet Blow marka tabanca, 1 adet M-4 marka Karabina uzun namlulu silah, 1 adet AK-47 marka uzun namlulu silahın ele geçirildiği aktarıldı.