Rojava Özerk Yönetimi heyeti Deyrezor'a gitti

Rojava Özerk Yönetimi’nden bir heyet geçtiğimiz günlerde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile bazı aşiretlerin çatışmasına sahne olan Suriye'nin doğusundaki Deyrizor’a gitti.

Rojava Özerk Yönetimi heyeti Deyrezor'a gitti

Rojava Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eş Başkanları Berivan Halid ve Hisên Osman başkanlığındaki heyet, bölgedeki altyapı ve temel hizmetlerin kalitesini değerlendirmek ve ihtiyaçları tespit etmek üzere Deyrezor’a ziyaret gerçekleştirdi.

Özerk Yönetim heyeti Deyrezor Sivil Yönetimi ile görüşerek bölgenin durumunu değerlendirdi.

"Özerk Yönetim’i destekleyin"

Deyrezor Sivil İdaresi Eş Başkanı Muhammed Recep, yeni kurumların inşa edilmeye başlandığını belirterek bölge halkından Özerk Yönetim'e destek vermelerini istedi.

Yaşanan çatışmalardan sonra kentte hasar tesip çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Muhammed Recep, “Hasarın ulaştığı boyutu tespit etmeye çalışıyoruz ki hizmet verebilecek kurumları oluşturabilelim. Su depoları zarar görmüştü. O kriz günlerinde bile temel hizmetlerden olan sağlık alanında bir sorun yaşanmadı. Kentte ekmek üretimi devam etti, su kesintisi de yaşanmadı. Deyrezor’un tamamı normale dönüyor. Tekrar ediyorum, bizim arzumuz aşiretlerimizin bilinçlenmesi ve yönetimle olan bağlarını sağlamlaştırması. Halkımızı  yönetimimizin etrafında toplanmaya, bölgenin istikrarını bozmaya çalışan bu komployu anlamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

DSG ile bazı aşiretlerin çatışmasına sahne olan Deyrezor'da çatışmalar sona erdi. Kentteki köy ve kasabalarda günlük yaşam normale döndü.

DSG ile Asayiş güçleri kentte güvenliği kontrol altına almasına rağmen yer yer DSG’nin bazı noktalarına saldırılar düzenleniyor.

Yerel kaynakların aktardığına göre geçtiğimiz Çarşamba günü silahlı bir grup Haseke-Deyrezor yolu üzerindeki DSG kontrol noktasına saldırdı.

Saldırıya ilişkin DSG kaynaklarında şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.