Vala Ferid: 'Başbakan'ın politikası Bağdat'ı ilişkileri normalleştirmeye zorladı'

Kürdistan Parlamentosu İşlerinden Sorumlu Bakan Dr. Vala Ferid, dokuzuncu kabinenin görev süresi boyunca karşılaştığı krizlerin üstesinden gelerek, büyük bir başarı kaydettiğini söyledi.

Vala Ferid: 'Başbakan'ın politikası Bağdat'ı ilişkileri normalleştirmeye zorladı'

Kurdistan24'e konuk olan Dr. Vala Ferid, "Dokuzuncu kabine, görev süresi boyunca karşılaştığı krizlerin üstesinden gelerek, büyük bir başarı kaydetti. Dokuzuncu kabinenin karşılaştığı en ciddi kriz Covid-19 kriziydi. Bunu, Bağdat'la yaşanan siyasi, diplomatik ve ekonomik sorunlar izledi." dedi.

Başbakan Mesrur ​​Barzani başta olmak üzere dokuzuncu kabinenin direnişi sayesinde artık ilişkilerin iyileşmeye başladığını belirten Dr. Vala Ferid, "Başbakan Mesrur ​​Barzani, Bağdat ve müzakere heyetiyle sürekli temas halindeydi. Bu, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasındaki sorunların çözümüne büyük ölçüde yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

İki taraf arasındaki son toplantının çok iyi sonuçlar verdiğini, sorunların anayasaya uygun şekilde çözülmesi konusunda Irak ve Kürdistan Bölgesi düzeyinde olumlu tepkiler aldığını kaydeden Ferid, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'nin Kürdistan halkının anayasal hakları konusunda izlediği yumuşak politikanın Irak Hükümetini ilişkileri normalleştirmeye zorladığını vurguladı.