Trump, Kürtlerle ilgili sözleriyle tüm dünyada alay konusu oldu

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik askeri operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Trump, Kürtlerle ilgili sözleriyle tüm dünyada alay konusu oldu

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik askeri operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Trump, "Kürtlere saldırması için Türkiye'ye yeşil ışık yaktığı" eleştirilerine karşılık verdiği "Kürtler 2'nci Dünya Savaşı'nda bize yardım etmedi" yanıtıyla herkesi şaşırttı.

Tarih bilgisi konusunda kırdığı potlarla tanınan ABD Başkanı Trump, ‘Kürtlerin kendilerine 2. Dünya Savaşı’nda yardım etmediğini’ söyleyerek dalga konusu oldu.

ABD Başkanı, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine harekâtının önünü açması ve ‘Suriyeli Kürtleri terk ettiği’ yolundaki eleştiriler hakkındaki soruya yanıtında, ‘Kürtlerin 2. Dünya Savaşı’nda ABD’ye yardım etmediğini, IŞİD’le savaşta da zaten kendi toprakları için yardım ettiğini’ söyledi.

Trump, “Kürtler kendi toprakları için savaşıyor, anlamanız için söylüyorum, kendi toprakları için savaşıyorlar. Ve bugün birinin çok etkileyici bir makalede dile getirdiği gibi, bize 2. Dünya Savaşı’nda yardım etmediler, sözgelimi Normandiya’da yardım etmediler… bize kendi toprakları için yardım etmek için oradalar ve bu farklı bir şey” dedi.

Beyaz Saray'da konuşan ABD Başkanı Donald Trump, CBS muhabirinin aktardığına göre "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kürtleri ortadan kaldırmaya çalışırsa ben de bu durumda onların ekonomisini ortadan kaldırırım" dedi. Trump, "Umarım Erdoğan mantıklı davranır ama Türkiye'nin Kürtlerle uzun süredir düşman olduğunu biliyorum" dedi.

Öte yandan Trump, çekilmeyle ilgili kararının doğru olduğunu savunarak, "Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti" diye konuştu.